496,905 kilometri patrati de panouri solare

Cam asta ar fi suprafata necesara de panouri solare pentru a alimenta intreaga lume cu electricitate. Dupa cum reiese si din imagine, nu e ceva ce nu ar putea fi realizat avand in vedere ca e o suprafata destul de mica si care ar putea inlatura o mare parte din emisiile de carbon.
500x_solar-panels.jpg

via

5 thoughts on “496,905 kilometri patrati de panouri solare

 1. Asta cred ca e in teorie… Gandestete cata cablaraie ar trebui trasa dintr-un singur loc. 🙂

  Acum depunde ce fel de panouri fotovoltaice sau reflectorizante.. ca e mare diferenta.. Daca bagam fotovoltaice si le tot schimbam la 25 de ani nu facem nimic.

 2. chesia interesanta e ca nu trebuie sa le pui toate in acelasi loc.. ci doar daca le-ai strange pe toate de pe pamant ti-ar da suprafata scrisa mai sus. ar putea fi un sistem la fiecare casa de exemplu, sau la fiecare oras. In poza sunt adunate in doar cateva parti ale lumii stric pentru a le putea vedea cu ochiul pe “harta” respectiva pentru ati putea face o idee. si da… ai dreptate… e doar in teorie… dar orice incepe de la o teorie

 3. Oamenii cercetau de mult posibilitatile de folosire a energiei solare. Utilizarea energiei solare ca resursa energetica, a inceput inca din antichitate, unde cu ajutorul lentilelor si oglinzilor au captat razele soarelui. Acestea erau panourile solare antice. Cu trecerea timpului resursele energetice fosile au inceput sa domine, iar energia solara a devenit mai putin importanta.Fata de resursele energetice obisnuite, cheltuielile cu obținerea energiei termice prin panouri solare devin tot mai mici. Este cert, resursele energetice fosile carbune, gaz metan, petrol se vor epuiza intr-un timp foarte scurt. Insa resursele energetice regenerabile sunt resurse care periodic se autocompleteaza la acelas nivel prin echilibrul energetic al naturii. Folosirea combustibilului din resurse fosile accentueaza incalzirea globala care pune in pericol echilibrul energetic al Pamantului.

 4. Ce sunt panouri solare termodinamice?

  Panouri solare termodinamice sunt o combinatie intre o instalatie solara tarditionala si o pompa de caldura, o combinatie avantajoasa si ecologica.

  Instalatia este compusa din panouri solare termodinamice care sunt panouri metalice care expuse la soare functioneaza ca si o pompa de caldura colectand caldura din razele soarelui respectiv din mediul înconjurator.

  Daca ploua, daca ninge, fie zi sau noapte … Panourile solare termodinamice functioneaza zi si noapte, pe vant, pe ploaie, practic oricand pana cand temperatura este peste -5°C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *